Тази година се наблюдава засилен интерес от инвеститори в аутомотив

...
 Тази година се наблюдава засилен интерес от инвеститори в аутомотив
Коментари Харесай

Японска фирма инвестира $3,5 млн. у нас и наема 100 български инженери

 
Тази година се следи засилен интерес от вложители в аутомотив бранша
Голяма инвестиция в център за развойна активност възнамерява една от най-големите аутомотив компании в Япония NIDEC, водач в производството на електрически мотори. Компанията ще вложи в началото 3,5 млн. $ в нов развоен център в София, като се чака до края на годината да наеме 100 инженери.

Това стана ясно след работни срещи, извършени в Министерството на нововъведенията и растежа от министър Даниел Лорер с Филип Марке, шеф индустриализация e-Drive, представител на японския тръст, на които беше показана първата фаза на капиталовия план. На срещите участваха още Н.Пр. Нарахира Хироши, дипломат на Япония у нас, както и заместник-министърът на нововъведенията и растежа Десислава Бонева и изпълнителният шеф на Българската организация за вложения (БАИ) Богдан Богданов.

Министърът на нововъведенията и растежа Лорер посочи, че България се трансформира в център в района за развойна активност в автомобилната промишленост. „ Тази инвестиция удостоверява позитивната наклонност от началото на годината “, добави министърът. По думите му задачата на наетите български инженери ще бъде разработка на последващо потомство хардуер и програмен продукт за японската компания. Той акцентира, че до момента България е избирана за вложения поради евтината работна ръка, само че това основава проблем, тъй като този вид промишленост елементарно се мести, когато разноските за заплати или сила станат по-високи. „ Сега страната ни се трансформира и става място за интелигентен труд, като задачата е насърчаване на икономическия напредък посредством новаторски производства “, разяснява министърът.

NIDEC ELESYS CORPORATION е водещ производител на електронно ръководство, както и за безвреден и комфортен превоз. Компанията създава и създава електронни контролни устройства за ръководство, спирачки и други системи за световни автомобилни производители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР